Chronische zorg

Bij u is diabetes, COPD/Astma of een (verhoogde kans op een) hart- of vaatziekte vastgesteld. De huisartsen en praktijkondersteuners (POH) helpen u bij deze chronische aandoeningen. Dat gebeurt in zorgprogramma’s.

Er zijn in de Rozet zorgprogramma’s voor patiënten met:

  • suikerziekte (afhankelijk van injectie of tabletten)
  • de longaandoening COPD of astma
  • hart- en vaatziekten, bijv. verhoogde bloeddruk of hartinfarct

Vergoedt wordt vanuit de basisverzekering: de begeleiding door de huisarts en praktijkondersteuner in het zorgprogramma.

Niet vergoedt worden de kosten van medicatie en laboratoriumonderzoek en verwijzingen naar beweegprogramma’s.

Voor informatie over wat in uw (verzekerings-) situatie wel of niet vergoed wordt: raadpleeg uw zorgverzekeraar.

Preventieve zorg

Sinds 2019 is een nieuw preventief programma beschikbaar: de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI).

Vooral voor patiënten die worstelen met hun overgewicht en gezondheid willen verbeteren, kan de begeleiding door deskundigen u helpen weer de regie over uw gezondheid te voeren. Algemene informatie kunt u op internet vinden. Stuur uw huisarts een E-bericht als u hier een vraag over heeft of maak een afspraak op spreekuur. Let op: voor vergoedingen van de GLI, raadpleeg uw zorgverzekeraar en zie 'Voor welke zorg betaal je eigen risico?'.

TIP: wilt u altijd uw medische gegevens, bij de hand hebben en de mogelijkheid om online een afspraak te maken en/of een E-bericht te sturen?

Meld u dan (gratis) aan bij de huisartsenpraktijk via Praktijk Rozet voor MijnGezondheid.net. Lezen hoe dat verder moet? Kan op onze site of in bijgaande Rozet Flyer

Eigen risico 2020